Köszöntő

Köszöntő

A település első okleveles említése 1217-ből származik. Alsó- és Felső-Szilvágyot 1935-ben egyesítették. Templomának titulusa Szent Miklós püspök. A feudális korban zömmel kisnemesek lakták. Az egykori Bezerédy-kastély eklektikus stílusú. Az 1930-as 691 főről, amely a népességcsúcsot jelentette a község életében, 1996-ra 400 főre csökkent a lakónépesség.


Ha valaki egy útikönyvben szeretne utánanézni Vasszilvágynak, akkor körülbelül a fent olvasható leírásra bukkanna valamivel hosszabb, vagy rövidebb változatban. Természetesen, ha csak a kézzel fogható tényekre hagyatkozunk, az előbbi állítások tökéletesen megfelelnek az igazságnak. De egy település nem „él” a benne élő emberek nélkül, akiket most önkényesen én képviselek.

Vas megye természeti adottságai alapján köztudottan Magyarország egyik legváltozatosabb területe domborzatában, éghajlatában, vízrajzában, növény- és természetföldrajzában egyaránt. Ezzel szemben áll a mi kis községünk egyszerűsége, amely a minket körülvevő egyszerűségnek csak egy kis része; de ebben a rohanó világban éppen ez az „egyhangúság” – mint biztos pont – fontos a számunkra.

Bár a történelem és a fejlődés hatásai minket sem kerültek el érintetlenül, máig megmaradt a barátságos környezet. Bármikor nagy séták tehetők a jó levegőn és értékes honfoglaláskori leletekkel kecsegtet a helyi templom is. A jelen honlap Vasszilvágyot képviseli, itt minden információt megtalálhat a Nagyérdemű, amit községünkről tudni lehet és érdemes. A történelmi múlt, a jelen történései és a jövőbeli célok; az önkormányzat munkája, a gazdasági- és kulturális élet eseményei és szereplői, és aktuális információk is megtekinthetők és elérhetők lesznek. Tesszük mindezt annak reményében, hogy a virtuális barangolás után személyesen is ellátogatnak községünkbe.

 

Üdvözlettel:

Szabó József  
polgármester  

Vasszilvágy Község Önkormányzata - Magyar